current location:Home > Materials > A 100-square-meter duplex building in Beijing, demolished walls and turned into LDK, spacious and comfortable

A 100-square-meter duplex building in Beijing, demolished walls and turned into LDK, spacious and comfortable

2022-12-05 01:37:22 [floor ] source:iohomedecor.com
A 100-square-meter duplex building in Beijing, demolished walls and turned into LDK, spacious and comfortable

This is a second-hand house of a 100-square-meter duplex building in Beijing

Reconstruction results first

1. Entrance migration layout 2 . Living area becomes LDK3. Add cloakroom▲ Image source / © Chenjing Design Set the old house of the man's family as a place to stay; since the house is about 20 years old, including layout, lighting and basic equipment do not meet modern needs, so through the process of demolition, rough, redecoration, etc., to create a personalized new home that meets the needs .

Homeowner needs

1. Hope that there is enough storage space. 2. The owner of the house is usually busy with work and tired, and hopes that the public space will be more spacious and more comfortable.

Home Data

  • Area: 100㎡
  • Coordinates: Haidian District, Beijing
  • Number of rooms before renovation: 2 rooms, 1 living room, 1 kitchen, 2 bathrooms
  • After renovation Number of rooms: 2 rooms, 2 halls, 1 kitchen, 2 bathrooms
  • Fee: 500,000 yuan
  • Design company: Chenjing Design< /li>
  • Designer: Liu Junchen

House layout plan

Before renovation 1. Original The entrance is dark and crowded. 2. The master bedroom layout is too big and inappropriate. 3. The storage room on the second floor is small and dark. Image source / © Chenjing Design ▲ Image source before the renovation of the first floor / © Chenjing Design ▲ Before and after the renovation of the second floor 1. The entrance is changed to a "migratory" layout to relieve darkness and congestion. 2. Add a "clothing room" to the master bedroom. 3. Remove the storage partition wall and turn it into an "e-sports room" (study). Image source / © Chenjing Design ▲ Image source after the renovation of the first floor / © Chenjing Design ▲ Analysis of the layout of the second floor after the renovation From the floor plan, the designer resets the various layouts by removing the partitions, thereby resolving the lack of lighting and reducing the Optimize the space moving line. Secondly, a new functional space is given, so that this 100-square-meter duplex building not only achieves a clear distinction between public and private areas, but also greatly improves the comfort. As for the wonderful transformation details, let's take a look!

Entrance

Key points of renovation 1. Demolition the wall and transform it into a shoe cabinet wall 2. Adjust it to a "migratory" layout▲ Image source / © Chenjing Design The original entryway is not It is small, but as soon as you enter the door, you are blocked by a wall. Not only does it feel particularly dark, but once there are more people entering the door, you can only queue to the left to enter. Therefore, during the decoration, the partition wall between the entrance and the living room was removed, and the semi-suspended rectangular block was re-installed. At the same time, the passages on both sides of the cabinet were opened up to form a "migratory" layout and created three advantages. First of all, whether it is entering the living room, the kitchen, or walking down the stairs to the second floor, it becomes smoother. Image source / © Chenjing Design ▲ Dual passages make it easier to enter the second living area, because the space is opened up, which is conducive to the introduction of natural light from the balcony and relieves the original dark atmosphere. Third, the rectangular block not only has the function of "end scene", but also bears the storage function; the part facing the entrance is used as a coat and shoe cabinet, while the part facing the living room has the function of a TV cabinet (wall). Image source / © Chenjing Design▲ The entryway partition cabinet has multiple functions "Shape" layout 3. Create the function of dining room ▲ Image source / © Chenjing Design The original living room area is about 16 square meters (excluding balcony and kitchen), which is very suitable for rearrangement to become the living center of the home; therefore, the designer is planning At the time, we boldly created the "LDK layout", allowing the living room, dining area, and kitchen to form an open and interconnected layout, which is conducive to the interaction of family members and fosters closer relationships. ▲ Image source / © Chenjing Design

living room

In response to the needs of living, in addition to using the rectangular cabinet shared with the porch, the TV wall and the living room are remodeled It extends from the side wall of the entrance all the way to the living area, and turns a whole side wall into a storage cabinet to meet the storage needs. It is also worth mentioning that the "full wall" cabinet is not only partially combined with glass cabinets to display the owner's collections, but also deliberately designed to be suspended to avoid creating a sense of oppression to the space. ▲ Image source / © Chenjing Design

restaurant

Before the decoration, the dining table was placed in a position against the wall; A good location is planned as a restaurant area. In addition to serving as a dining space for the owner, it can also be used for rest, office, and entertainment. It is a field with various social functions. ▲ Image source / © Chenjing Design

Kitchen

By adding a small bar and a refrigerator cabinet, the original L-shaped layout was adjusted to a G-shaped, and the cabinet was To achieve the top, to maximize the storage function of the kitchen, but also provide a more spacious cooking space. ▲ Image source / © Chenjing Design ▲ Image source / © Chenjing Design In addition, it is thoughtful that the oven is installed above the countertop, so that the owner can operate smoothly without bending over. ▲ Image source / © Chenjing Design

Staircase

Key points of renovation 1. Expand the stairs and increase the turning platform Image source / © Chenjing Design ▲ Restricted before the renovation Due to the lack of space size, the staircase can only be planned as a spiral staircase on the spot, which is relatively cramped and steep; after the renovation, a small amount of the bathroom area on the first floor was used to enlarge the newly built staircase, and a "turning platform" was set up in the middle of the staircase. It is beneficial to take a rest and increase safety, and is friendly to the elderly and children. Image source / © Chenjing Design▲ After renovation

Master Bedroom

Key points of renovation 1. Removal of balcony partition 2. Renovation of cloakroom▲ Image source / © Chenjing Design The original space size of the master bedroom has not changed, but the balcony partition wall has been removed and incorporated into the master bedroom, which expands the interior area and improves brightness. ▲ Image source / © Chenjing Design Secondly, after calculating the size of the master bedroom, it was found that a "walk-in cloakroom" was installed, the space can still maintain a comfortable size, and the storage that was originally located outside the master bedroom can be stored. The function is moved inward, which is more convenient for the daily use of the owner and his wife. ▲ Image source / © Chenjing Design

Secondary bedroom

Renovation focus 1. Change the position of the door opening 2. Add a storage cabinet ▲ Image source / © Chenjing Design Preparation Use as a kid's room; but before that, provide extra storage support in the master bedroom. Therefore, during the renovation, the doorway was adjusted from the original position against the wall to the middle position, which is conducive to creating a large-capacity ceiling wardrobe and desk in the second bedroom. In addition, since the width of the space on the second floor is only 3.27 meters, in order to avoid affecting the aisle movement of the second bedroom after the addition of the cabinet; before planning, the size and space ratio of the cabinet was calculated so that the indoor passage can still maintain a width of 850 mm. width. ▲ Image source / © Chenjing Design

E-sports room

Renovation focus 1. Demolition of walls into an open layout ▲ Image source / © Chenjing Design before the renovation , the storage room is a dark and independent room; but after the cloakroom was added to the master bedroom, it was liberated from the original closed environment, adjusted to an open layout, and changed into "e-sports room" and "study". use. After the reorganization, the gaming room can benefit from the natural light from the second bedroom, and for the homeowners and couples who like to play computer games, there is an additional rest space on the second floor, which is adjacent to the master bedroom, and can be used after the game is over. Turn around and go to sleep. ▲ Image source / © Chenjing Design

Bathroom

Key points of renovation 1. Adjust the layout and add a bathtub ▲ Image source / © Chenjing Design Because the owner wants the second floor The bathroom has a bathtub, so the layout has been optimized and adjusted. The method is to divert a small part of the secondary bedroom area to the bathroom and increase the place for placing the bathtub; secondly, the bathroom door opening is slightly retracted so that it is flush with the stair surface to maintain the smoothness of the aisle. Image source / © Chenjing Design ▲ The use of matte gray bricks to decorate the bathroom Image source / © Chenjing Design ▲ The choice of light tones added to the bathtub is added to the scene. Relatively fond of light tones, but also because the designer considers the price of landing, if black and white ash and log colors are the main colors, the choice of owners will be more extensive. For example, when the decorated cabinet is white, the owner can choose plates and materials with similar design effects whether they want to buy imported, domestic, expensive or cheap ones. If you can choose from paint, customization, etc., the range for selection will be much smaller. Moreover, when planning this case, the designer also specially considered the economic acceptance of the newlyweds, so in the end, light color was used as the color tone of the overall space. ▲ Image source / © Chenjing Design

Meet the designer

Liu Junchen, the founder and chief designer of Chenjing Design. Graduated from the Central Academy of Fine Arts, studied in Kyoto, Japan, and practiced at the Art Institute after returning to China. In 2019, Chenjing Design was established in Beijing.
  • Zhangjia think tank experts
  • Zhangjia 2020 North China Division TOP100
  • The Builders 2021 North China Division Defenders
  • TINTA Jindi Award 2022 Winner
  • TINTA Jindi Award 2022 Best Presentation Award
#HeaderCreationChallenge#

(Responsible editor:Materials)

Recommended articles